ARTéSANA behartigt de belangen van zowel de kunsttherapeuten en muziektherapeuten als de euritmietherapeuten. 
Op internationaal vlak zijn deze nog gescheiden.

ICAAT_Logo

DAKART

ARTéSANA is lid van DAKART:  het internationaal platform voor de beroepsverenigingen voor kunsttherapeuten.

unnamed (1)Twee keer per jaar vinden werkbijeenkomsten plaats om informatie uit te wisselen en te werken aan opleidingen, kwaliteitszorg, bijscholing en nieuwe plannen. De DAKART-groep heeft een internationaal beroepsprofiel geschreven. Dat profiel wordt gebruikt om het vak en het belang hiervan bij de Europese Commissie onder de aandacht te brengen. Jaarlijks vindt ook een Internationale Conferentie voor Kunstzinnige Therapieën plaats in Dornach, Zwitserland. In diverse landen zijn kunstzinnig therapeuten verenigd in beroepsverenigingen.

IFAAET

ifaaet_logo2-colIFAAET (de International Federation of  Antroposophic Arts and Eurythmy Therapies) wil de beroepsverenigingen samenbrengen, alsook therapeuten van landen die zelf geen beroepsvereniging hebben. Deze organisatie betekent voor ARTéSANA een belangrijke meerwaarde omdat zij een kwaliteitslabel kan toekennen en zij beoogt ook internationaal deze te laten erkennen. Therapeuten die ofwel lid zijn van een erkende landsvereniging of die lid zijn geworden van IFAAET kunnen dit logo aanvragen. Dit betekent dat ook elk lid van ARTéSANA daartoe de mogelijkheid heeft.

IAG-HEBV

IAG-HEBV (Konferenz der internationalen Berufsverbände) vormt het internationale platform voor de heileuritmisten. Monica Eichele is coördinator voor de heileuritmisten.

Logo_AnthroMed_311x88Een tweede internationaal kwaliteitslabel is het AnthroMed-label. Ook dit label werd aan ARTéSANA toegekend. Op dit ogenblik is dit enkel voor de euritmietherapeuten mogelijk.