Groenstraat 72,
2060 Borgerhout:

rrvandaelen@gmail.com
http://www.rubyroxanavandaelen.be

Er zijn momenten in ons leven dat we extra ondersteuning kunnen gebruiken, dat we zoekende zijn, we ergens in vast lopen en/ of balans willen terugvinden. Dit zijn momenten waarop je de hulp van een therapeut kunt inschakelen. Dit kunnen psychische, emotionele of lichamelijke klachten zijn. Als jouw therapeut ondersteun ik je graag in jouw zoektocht. Door middel van gesprekken, beeldende en/of lichaamsgerichte oefeningen kun je je terug verbinden met je authentieke zelf en vanuit daar een nieuwe stap zetten in je leven.

Wie ben ik

Beeldend Therapeut, Dans- en Bewegingstherapeut in wording. 

Ik ben opgegroeid aan de kust in het zuidwesten van Nederland en woon sinds 2013 in Antwerpen. Als van kinds af aan ben ik bezig met creatieve middelen. Tekenen, schilderen, boetseren, dans en theater. In combinatie met de interesse voor psychologie heb ik de opleiding BA Kunstzinnige Therapie gevolgd en behaald in 2013 aan de hogelschool te Leiden. Deze opleiding is gebaseerd op de antroposofie. Hierin staat de holistische kijk op de mens centraal. 

Sinds 2018 werk in het psychiatrisch centrum Bethanië te Zoersel. Daar heb ik op verschillende afdelingen gewerkt waardoor ik een breed scala aan ervaring heb kunnen opdoen en het gewoon ben om met verschillende doelstellingen te werken. 

Mijn interesse voor het lichaam en voor het lichaamsgericht werken bleef groeien waardoor ik in 2017 ben ik gestart met de 4-jarige opleiding tot Dans- en Bewegingstherapeut. Het lichaamsgericht werken neem ik ook deels mee in de beeldende sessies. De vorm van mijn sessies vertrekt vanuit de persoon die voor mij zit. Aan de hand van hun vraag en verhaal zoeken we de meest passende methode. Deze kan variëren van gesprekken, kunstzinnige therapie, beeldend therapie, mindfulness, lichaamsgerichte oefeningen, oefeningen uit de dialectische gedragstherapie of een combinatie hierin.

Beeldende sessies

In de beeldende therapie staat het doen en ervaren centraal. Hierbij wordt gebruik gemaakt van verschillende materialen en technieken, voornamelijk binnen het tekenen, schilderen en boetseren. 

Je kunt je bewust of onbewust uitdrukken in het beeld. Het beeld geeft tegelijkertijd weer iets terug aan jou en aan mij als therapeut. Waar verder gewerkt op kan worden in een volgende sessie.

Door beeldend te werken kun je meer zicht krijgen op jezelf, datgene wat je bezighoudt, jouw gevoelens, je gedachten, je gedrag, je grenzen, je mogelijkheden, waar je tegenaan loopt, welke keuzes je maakt en hoe je er mee omgaat.

Beeldende therapie wordt aangeboden met als doel op emotioneel, cognitief, sociaal of lichamelijk gebied een wenselijke verandering, ontwikkeling, nieuw gedrag, stabilisatie of acceptatie bij de cliënt te bewerkstellingen.