5178

Euritmietherapie is een bewegingstherapie waarbij je beter in contact komt met jezelf.
Beweging is leven en leven is ritme. Ritme draagt leven en geeft evenwicht tussen adem en bloedsomloop, rust en beweging, jezelf en de wereld. Door beweging ga je zelf je gezondheid ondersteunen en kan je innerlijk evenwicht vinden.

Waarom kies je voor euritmietherapie?

  • Je leert weerbaarder om te gaan met stress
  • Je leert je aandacht beter richten en ontspant in de beweging
  • Je vindt een innerlijk evenwicht en voorkomt daardoor burn-out
  • Je vitaliteit en levensvreugde groeien
  • Je vergroot de mogelijkheid om zowel jezelf als je omgeving goed waar te nemen
  • Je komt tot rust en stilte.

Het woord euritmie komt uit het Grieks en betekent ‘mooi ritme’. Mooi is te verstaan als harmonisch, in evenwicht tussen binnen en buiten.

Euritmie is een bewegingskunst die uitdrukking geeft aan taal en muziek. Als kunst kan je haar op het podium zien. Ze wordt als pedagogisch middel gegeven in de Steinerscholen. Als therapie wordt ze gegeven in antroposofische ziekenhuizen en sanatoria (in het buitenland), alsook in sociaal therapeutische centra en in eigen praktijk. Sommige bedrijven hebben euritmie als hygiënische bewegingsvorm voor de medewerkers.

De euritmie is ontstaan uit de antroposofie van Rudolf Steiner (1861-1925).

euritmie1

Werking van euritmietherapie

Euritmietherapie is een bewegingstherapie die harmoniserend werkt op de gehele mens. Het brengt je levenskrachten terug in balans en je ziel kan in harmonie komen met het lichaam.

Door individuele oefeningen te doen, werk je aan het eigen gezondheidsproces.

Je kan jezelf uiten in mimiek en gebaren om wat innerlijk leeft, zichtbaar te maken. Euritmietherapie werkt op dezelfde manier via gebaren om in de ziel evenwicht te brengen.

De specifieke euritmische klank-gebaren werken in op bepaalde organen. Soms werken we met koperen bollen of staven indien dit het proces kan ondersteunen.

Reeds lange tijd wordt de therapie succesvol ingezet bij ziektebeelden zoals burn-out, astma, depressie, hooggevoeligheid, overbeweeglijkheid, menopauzeklachten, rugklachten, verkeerde tandstellingen bij kinderen, begrenzingsproblemen, allergieën, M.S., Parkingson, e.a.

Deze therapie kan bij elke leeftijd toegepast worden zowel bij jonge kinderen als bij  senioren. Lichamelijke of mentale beperkingen worden in het therapieproces geintegreerd.

Euritmietherapie is voor iedereen!

Vind hier jouw therapeut!