Mijn leven is een ontdekkingstocht naar de beleving en werking van muziek en zang. Ik sta altijd versteld hoe diep deze ervaringen reiken.

Deze ontdekkingen deel ik graag met anderen zowel in mijn praktijk met individuele cliënten, als met de groepen waarmee ik rond bepaalde thema’s aan de slag ga.

adres: Daniël Herreynslaan 131,
2610 Wilrijk – Antwerpen

T: 03 235 5969
GSM: 0489 29 62 78
M: riekecooiman@telenet.be

Aanbod voorjaar 2023:

De zeven planeten kwaliteiten in de tonenwereld

‘Er zijn zeven planeetbewegingen in de tonenwereld.’ Zeven tonen in de toonladder, zeven tonen die een scheppende kwaliteit uitdrukken, een dynamische kracht welke met een planeet is verbonden. Via het luisteren naar tonen, naar intervallen en ook door in muziekstukken toonstemmingen te beluisteren – voorgespeeld op de lier en de piano-, gaan we de realiteit van de zeven planeten beleven. Eventueel gebruiken we samenzang om nog intiemer een ingang te vinden. We bespreken onze bevindingen met elkaar, en gaan ze creatief uitdrukken door bewegingen in de ruimte en door met beelden te werken; soms tekenend soms visualiserend. 

Deze cursus is zowel geschikt voor mensen die met muziek bezig zijn en hun beleving willen verdiepen, als interessant voor astrologen die hun kennis willen verruimen door op een levende manier toegang tot de planeten krijgen. Er is geen muzikale voorkennis vereist. 

Data: 23 april, 14 mei en 4 juni 2023 van: 13:30 tot 17:00

De ontdekkingstocht naar je eigen stem

Veel mensen voelen schroom om te zingen, soms hebben ze ook meegemaakt dat iemand hun stem afkeurde. Toch is ieder mens geboren om te klinken -zingen was ooit onze oertaal-. Wat ons in de weg zit zijn vaak onze oordelen over wat er klinkt. Als we dat loslaten en het vrij laten stromen kan zingen ons dichter bij onszelf en onze bron brengen, 
kan het -met een lach en een traan- levensvreugde wakker maken en een sterk gevoel van verbinding teweeg brengen. 
In deze cursus gaan we via eenvoudige oefeningen stap voor stap onze stem verkennen.
We gaan de verbinding aan in samenzang door middel van eenvoudige improvisaties -instrumentaal begeleid- en liedjes. 

Data: Donderdag 27 april; 11 & 25 mei 2023van 10u tot 13u

Weekend: Ritme, kunst levenskunst

17 & 18 juni 2023 in Hof van Zevenbergen te Ranst.  Begeleiding Rieke Cooiman, muziektherapeute en Marijke de Mare beeldend therapeute.

Voor meer info zie de website: www.astro-musica.com